ניתוח השתלת שיניים – הקדמה
ניתוח שתלים בשיניים – צעד צעד
- בדיקת התאמה והיתכנות- רבים מבקשים לחדש את מראה הפה ואת תפקודו באמצעות שתלים דנטליים, כאשר בפועל מדובר בהליך רפואי וכירורגי ארוך אשר מחייב בדיקה מקיפה. הבדיקה תכלול בדיקה רפואית של רופא מומחה בתחום השתלות שיניים, זיהוי מבנה הלסת והחניכיים, מיקום שיניים קיימות. לצד הבדיקה חשוב לבצע צילומי רנטגן דנטליים- אשר יספקו תמונת מצב שקופה ובהירה בנוגע לשורשי השן, יציבות וצפיפות העצם.
- הכנה- תהליך ההכנה נוגע למצבים בהם החניכיים והלסתות של המטופל אינם מספקים את היציבות לנשיאת השתלים, ולמעשה צפיפות העצם נמוכה ועד לנסיגה מוחלטת של העצם המיועדת להשתלה. במקרים כאלה ישנם פתרונות והליכים רפואיים בניהם השתלת עצם, הרמת סינוס ובניית תשתית יציבה יותר להשתלה. מדובר בהליך אשר כאמור אינו נדרש עבור כל מטופל.
- ביצוע ניתוח שתלים בשיניים בפועל – תהליך ההשתלה יכלול את החדרת השתל- החדרה עדינה של בורג מטיטניום אל בסיס העצם. עם סיום התהליך יחלו תאי העצם להקיף את השתל ולהתמזג אתו- תהליך קליטה שאורך מספר חודשים, בהם נדרש מעקב רפואי.
השלב הבא של תהליך ההשתלה יכלול את חשיפת השתל מחוץ לחניכיים, בהליך כירורגי מדויק, על מנת לאפשר את הלבשת השן והמשך התהליך. כאשר השתל חשוף ויציב על גבי עצמות הלסת יחל תהליך שיקום שיכלול הלבשה של מבנה וכתר- ויהווה למעשה את השלמת התהליך האסתטי.
השתלת שיניים בטכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת
החדרת שתלים בשיניים היא פעולה מורכבת, אשר מתבצעת באופן כירורגי בכלים שונים, ומסתמכת על ניסיונו של הרופא המטפל להשגת התוצאה. מטרות ניתוח השתלת שיניים הן לצרכים אסתטיים ולצרכים תפקודיים גם יחד. על מנת להגיע לתוצאה האופטימלית שתאפשר את הללו, חשוב לבצע את הנחת השתלים בצורה מדויקת, על פי אנטומיית הפה של המטופל, במיקום ובעומק הרצוי. מטבע הדברים בפעולה ידנית בלבד ייתכנו סטיות קלות במיקום שישפיעו על הלעיסה, חיתוך הדיבור ואף על המראה.
שיטת השתלת שיניים ביום אחד
האם ניתוח השתלת שיניים מתאים לכל אחד?
חשוב לדעת כי שיטה זו אינה מתאימה למטופלים רבים, אינה מביאה בחשבון צפיפות עצם נמוכה וצורך בהשתלת עצם ומותנית בפרמטרים רבים בניהם היעדרות גורמי סיכון, מנשך תקין, ותקופת החלמה ארוכה יותר.